Wie zijn we

De Goede Praktijk is een netwerkorganisatie. We vormen een virtuele werkplaats waar we als zelfstandige experts onze ervaring en kennis bundelen. Ons netwerk biedt alle disciplines die nodig zijn om een gezonde en veilige werksituatie te realiseren. De mensen van De Goede Praktijk versterken en inspireren elkaar waar ze elkaar ontmoeten: rond uw vraagstukken. We leveren altijd maatwerkadvies voor de uitvoering van uw beleid. Verbinding van werkgevers- en werknemersbelangen staat centraal. En we sluiten aan op wat u zelf wilt en kunt doen.

Vanuit ons loket hebt u toegang tot kennis en expertise op het gebied van onder meer arbocatalogi, branche-RI&E’s, agressie en werkdruk & werkplezier. Rondom deze thema’s bieden we diverse activiteiten rondom communicatie & implementatie, gedragsverandering en workshops & trainingen.

Onze partners behoren in hun vakgebied tot de top van Nederland. We hebben ruime ervaring met grote arboprojecten voor branche en bedrijf.

Theo-Jan werkt met ervaring

Theo-Jan Heesen is een ervaren specialist op gebied van de harde technische arbeidsrisico’s en kent het spel om sociale partners zo te begeleiden dat zo tot een gezamelijke aanpak rond gezond en veilig werken komen. Zijn planmatige manier van werken gecombineerd met een nuchtere en praktische houding maken hem een kei in zijn werk. Met zijn inhoudelijke kennis als gecertificeerd arbeidshygiënist en ervaringen binnen bedrijven, branches, arboconvenanten , RI&E’s en arbocatalogie maken hem breed inzetbaar. En hij draait ook zijn hand niet om, als dat bijvoorbeeld na een slecht inspectierapport nodig is om in de praktijk te helpen de zaak weer vlot te trekken.

Theo-Jan is vanuit zijn adviespraktijk Traject-Plus al sinds 2007 aangesloten bij De Goede Praktijk.

Theo-Jan Heesen
Theo-jan.heesen@degoedepraktijk.nl
06 – 22 60 23 47

Alex werkt met ervaring

Alex van der Wal is een adviseur, coach en trainer die mensen weet te bewegen en tot actie aanzet. Hij is gepokt en gemazeld in de wereld van sociale partners en arbovraagstukken.

Hij was verantwoordelijke projectadviseur bij het arboplusconvenant in de papier & karton branche en ontwikkelde mee aan diverse arbocatalogi. Hij kenmerkt zich door een enthousiaste houding, creativiteit en veel kennis en ervaring rond communicatie en het beïnvloeden van gedrag. Van daaruit neemt hij regelmatig de gedragskant van veilig en gezond werken voor zijn rekening. Hij is in staat om concepten verder te ontwikkelen en te laten landen in de praktijk met praktische hulpmiddelen. Hij scheef o.a. samen met Huub Pennock en Aukje van den Bent het boek 5 Sterrenaanpak voor gezonde werkdruk. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in thema’s als ziekteverzuim, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Hij schakelt gemakkelijk tussen boardroom en werkvloer. Hij schrijft gemakkelijk, faciliteert groepen digitaal of live en traint en coacht leidinggevenden en medewerkers.

Alex is vanuit Alex Werkt & Dexis Arbeid al sinds de oprichting van DGP betrokken als partner. Zijn achtergrond is veranderkunde, management en communicatie.

Alex van der Wal
Alex.van.der.wal@degoedepraktijk.nl
06 – 53 82 36 27

Mark werkt met ervaring

Mark Fleuren heeft al heel veel branches en organisaties geholpen om veiliger en gezonder te werken. Mark is een strategische denker die goed de verschillende belangen aan sociale tafels in balans kan helpen brengen. Hij is niet snel tevreden met de eerste de beste oplossing. Voor hem staat de essentie van een werkelijke oplossing centraal. Mark is geduldig en vasthoudend. Met het doel van de klant voor ogen kan hij temporiseren, maar laat niet los. Het is inspirerend om met hem samen te werken en hij verrast zijn opdrachtgevers regelmatig. Dan blijkt hij toch weer resultaten te hebben geboekt waar anderen dat misschien al hadden opgegeven. Als het nodig is kan hij ook een RIE maken zodat hij wél inspireert in de praktijk. Mark heeft een achtergrond aan de universiteit van Wageningen, is hogere veiligheidskundige en de projectleider van talloze arboprojecten op sociale tafels.

Mark is vanuit Dexis Arbeid vanaf het begin van De Goede Praktijk betrokken als partner.

Mark Fleuren
Mark.fleuren@degoedepraktijk.nl
06 – 41 65 88 85

Roel werkt met ervaring

Roel van Dooren is als tekstschrijver en communicatieadviseur gespecialiseerd in de wereld van arbeidsomstandigheden, sociale zekerheid en HR. Als ontwikkelaar van informatieve concepten weet hij als geen ander hoe je inhoudelijke kennis op dit terrein vertaalt naar aantrekkelijke communicatie. Roel is een nuchtere adviseur en bevlogen uitvoerder die de kunst verstaat om bij alles wat hij doet te denken vanuit de eindgebruiker. Hij verwoordt haarscherp uw visie op gezond en veilig werk of duurzame inzetbaarheid, maar werkt met evenveel plezier aan uw arbocatalogus of branche-RI&E. Met laagdrempelige teksten en visuals helpt hij u om uw boodschap effectief over te brengen en daadwerkelijk te laten landen op de werkvloer.

Binnen ons netwerk fungeert Roel als de meest vooruitgeschoven post van Ravestein & Zwart content makers. Dit bureau voor redactie en communicatie opereert al 25 jaar binnen het domein van gezond en veilig werk en maakt sinds dag één deel uit van De Goede Praktijk.

Roel van Dooren
Roel.van.dooren@degoedepraktijk.nl
06 – 27 04 29 43

Huub werkt met ervaring

Huub Pennock is een ervaren organisatieadviseur en trainer. Specialist op het gebied van stress, met als thema’s werkdruk en werkplezier, ongewenst en gewenst gedrag, burn-out en bevlogenheid. Daarnaast is Huub cranio sacraal therapeut, waarbij hij medewerkers met stress-klachten individueel begeleid.
Zijn motto: Zonder verandering zijn advies en training een lege huls. En voor Huub gaan de omslag van werkdruk naar werkplezier en productiviteit hand in hand.

Hij schreef meerdere boeken, waaronder ‘5 sterren aanpak voor gezonde werkdruk’ en ‘op weg naar een veilige bedrijfscultuur met een vertrouwenspersoon’. Hij heeft samen met diverse branches arbocatalogi ontwikkeld over werkdruk en ongewenst gedrag.

Huub is een van de oprichters van De Goede Praktijk. Hij werkt daarnaast zelfstandig vanuit Ergo-balans en Zee van ruimte.

Huub Pennock
Huub.pennock@degoedepraktijk.nl
06 – 52 03 15 14

Aukje werkt met ervaring

Aukje van den Bent is adviseur, trainer en coach en daarbij enthousiast, praktisch en ontwapenend direct. Ze werkt binnen bedrijven en branches aan gezond & veilig werken. Zo ontwikkelde ze ‘voortgezetwerkplezier.nl’ samen met collega’s en in co-creatie met docenten de website en methodiek en geeft ze regelmatig workshops en trainingen over werkplezier, positief leidinggeven, teamontwikkeling en samenwerking.

Ze was bij diverse arbocatalogi betrokken, als projectleider en/of als ontwikkelaar van inhoudelijke thema’s. In de GGZ was ze auteur van de thema’s werkdruk, agressie en ongewenst gedrag. Ook bij gemeenten, de gehandicaptenzorg, de sport, vlees- en vleeswaren, het Rijk, de uitgeverijen en vele andere branches werkte ze aan het ontwikkelen en/of implementeren van de arbocatalogus en andere projecten om gezond & veilig werken te stimuleren.

Aukje is bedrijfskundige en werkte als organisatie-adviseur bij het UMCG en diverse adviesbureaus. Als zelfstandige is ze vanuit Bactic al sinds 2008 verbonden aan De Goede Praktijk. Aukje staat altijd garant voor maatwerk, creativiteit en doelgerichtheid.

Aukje van den Bent

Aukje.van.den.bent@degoedepraktijk.nl
06 – 14 91 38 65

Josje werkt met ervaring

Josje Salentijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josje Salentijn
Josje.salentijn@degoedepraktijk.nl
06 – 18 33 73 93

Lobke werkt met ervaring

Lobke Mentrop is strategisch adviseur in het bijzonder voor branche-organisaties. Ze heeft ervaring als directeur van een branche organisatie en in die hoedanigheid deze bijzondere wereld van binnen en buiten leren kennen. Ze heeft een ‘hands on’ mentaliteit, er moet wel wat gebeuren!

Haar liefde voor veilig en gezond werken gaat verder dan arbo. Ook duurzame inzetbaarheid en vitaliteitsprogramma’s kan ze ontwerpen en begeleiden. Haar kracht ligt daarnaast bij het adviseren en geven van trainingen en workshops.

Lobke vulde haar achtergrond vanuit de officiersopleiding van de marine (specialisatie logistiek) aan met arbeidsrecht (universiteit Utrecht) en Strategic Health Management (Inhealth). Een waardevolle combinatie die je niet snel tegenkomt. Lobke werkt in de Goede Praktijk vanuit haar eigen advies en trainingsbureau Gelukkige Werkers. Ook vind je haar vaak buiten met haar bedrijf Lobke Loopt. Hierbij neemt zij mensen mee naar buiten voor een Power Walk, een Mindful Run of een Mindful Walk.

 

Lobke Mentrop
Lobke.mentrop@degoedepraktijk.nl
06 – 18 51 37 75

Patricia werkt met ervaring

Patricia Desain
Patricia.desain@degoedepraktijk.nl
06 – 30 13 54 23

Patricia werkt met ervaring

Patricia Broos
Patricia.broos@degoedepraktijk.nl
06 – 43 81 93 39

Carin werkt met ervaring

Carin van den Bosch

Carin is Europees geregistreerd ergonoom. Ze is gespecialiseerd in het beoordelen van fysieke belasting en optimaliseren van werkomgevingen en functies. Zo helpt ze werknemers gezond én efficiënt te werken. Carin staat graag zelf op de werkvloer, betrekt werknemers in haar onderzoek en advies en houdt van praktische, werkbare oplossingen. Beter een minder effectieve maatregel die door de werknemers geaccepteerd én gebruikt wordt, dan de beste oplossing die de werknemers niet zien zitten én dus niet of nauwelijks gebruikt wordt.

Carin is betrokken geweest bij een aantal arbocatalogi, als adviseur en als auteur betreffende het onderwerp Fysieke Belasting.

Carin werkt in de Goede Praktijk vanuit haar eigen ergonomisch adviesbureau Evente Ergonomie. Daarnaast geeft is zij docent bij een aantal beroepsopleidingen voor arbodeskundigen (arbeidshygiënisten, hoger veiligheidskundigen, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen). Zij is vanaf 2008 actief bij De Goede Praktijk en met een “pauze” van enkele jaren sinds 2020 weer volop actief.

Carin van den Bosch

Carin.van.den.bosch@degoedepraktijk.nl
06 – 46 39 05 13

Irma werkt met ervaring

Irma de Vaan zet graag samen met bedrijven een stip op de horizon voor het werken aan de kwaliteit van arbeid. Ze wil graag bijdragen aan een werkomgeving waar werkplezier, veilig en gezond werken de basis is.

Irma werkt met ervaring

Irma legt steeds de verbinding tussen beleid en de praktijk. Want wat heb je aan plannen die verstoffen op een plank? Ze werkt met de ervaring van de medewerkers bij analyse en oplossingen. Zij is graag op de werkvloer te vinden om uit te zoeken wat werkt en wat beter kan. Die momenten grijpt zij eveneens aan om de eigen invloed van de medewerkers aandacht te geven en hoe de organisatie hen beter kan  faciliteren. Zo werkt ze aan het organiseren van oplossingen. 


Met enthousiasme en creativiteit gaat zij aan de slag met onderwerpen als de RI&E, het formuleren van arbobeleid, plannen van aanpak , sociale veiligheid en ook met verzuimmanagement, duurzame inzetbaarheid en andere arbovragen.

Irma is een ervaren arbeids- en organisatiedeskundige, coach en trainer en vanuit haar adviesbureau Arbo Dynamica sinds 2021 aangesloten bij De Goede Praktijk.

Irma de Vaan
Irma.de.vaan@degoedepraktijk.nl
06-24 56 36 08

Tamara werkt met ervaring

Tamara is gecertificeerd arbeidshygiënist en Hogere Veiligheidskundige. Zij helpt bedrijven bij het in kaart brengen van factoren waar je ziek van kunt worden, zoals gevaarlijke stoffen.Tamara Onos

Dit doet ze in samenspraak met alle betrokkenen en blijft oog houden voor praktische uitvoerbaarheid. Het liefst werkt zij voor branches, omdat op die manier veel werk uit handen wordt genomen van de individuele bedrijven, afspraken breed gedragen worden en concurrentieverschillen voorkomen worden. Consensus tussen werkgevers en werknemers is daarbij essentieel.

Goede keuzes over arbeidsomstandigheden kunnen alleen gemaakt worden als er bij alle betrokkenen voldoende kennis is over gevaren, risico’s en mogelijke beheersmaatregelen. Naast haar werk als adviseur probeert Tamara deze kennis bij een breed publiek te vergroten door het schrijven van fictie, non-fictie en columns en door het ontwikkelen van inhoudelijke games.

Tamara werkt vanaf 2021 in De Goede Praktijk vanuit haar bedrijf Arbo Advies Onos. Daarnaast is zij mede-eigenaar van Auxilium HSE.