Wie zijn we

De Goede Praktijk is een netwerkorganisatie. We vormen een virtuele werkplaats waar we als zelfstandige experts onze ervaring en kennis bundelen. Ons netwerk biedt alle disciplines die nodig zijn om een gezonde en veilige werksituatie te realiseren. De mensen van De Goede Praktijk versterken en inspireren elkaar waar ze elkaar ontmoeten: rond uw vraagstukken. We leveren altijd maatwerkadvies voor de uitvoering van uw beleid. Verbinding van werkgevers- en werknemersbelangen staat centraal. En we sluiten aan op wat u zelf wilt en kunt doen.

Vanuit ons loket hebt u toegang tot kennis en expertise op het gebied van onder meer arbocatalogi, branche-RI&E’s, agressie en werkdruk & werkplezier. Rondom deze thema’s bieden we diverse activiteiten rondom communicatie & implementatie, gedragsverandering en workshops & trainingen.

Onze partners behoren in hun vakgebied tot de top van Nederland. We hebben ruime ervaring met grote arboprojecten voor branche en bedrijf.

Theo-Jan werkt met ervaring

Theo-Jan Heesen is een ervaren specialist op gebied van de harde technische arbeidsrisico’s en kent het spel om sociale partners zo te begeleiden dat zo tot een gezamelijke aanpak rond gezond en veilig werken komen. Zijn planmatige manier van werken gecombineerd met een nuchtere en pratische houding maken hem een kei in zijn werk. Met zijn inhoudelijke kennis als hogere veiligheidskundige en ervaringen binnen bedrijven, branches, arboconvenanten , RI&E’s en arbocatalogie maken hem breed inzetbaar. En hij draait ook zijn hand niet om, als dat bijvoorbeeld na een slecht inspectierapport nodig is om in de praktijk te helpen de zaak weer vlot te trekken.

Theo-Jan is vanuit zijn adviespraktijk Traject-Plus al sinds 2007 aangesloten bij De Goede Praktijk.

Theo-Jan Heesen
Theo-jan.heesen@degoedepraktijk.nl
06 – 22 60 23 47

Alex werkt met ervaring

Alex van der Wal is een adviseur, coach en trainer die mensen weet te bewegen en tot actie aanzet. Hij is gepokt en gemazeld in de wereld van sociale partners en arbovraagstukken. Hij was verantwoordelijke projectadviseur bij het arboplusconvenant in de papier & karton branche en ontwikkelde mee aan diverse arbocatalogi. Met een enthousiaste houding, creativiteit en kennis en ervaring rond communicatie en het beïnvloeden van gedrag neemt hij regelmatig de gedragskant van veilig en gezond werken voor zijn rekening. Hij is goed in staat om concepten verder te ontwikkelen en te laten landen in de praktijk met praktische hulpmiddelen. Hij scheef o.a. samen met Huub Pennock en Aukje van de Bent het boek 5 Sterrenaanpak voor gezonde werkdruk. Zijn achtergrond is communicatie en marketing.

Alex is vanuit Alex Werkt & Dexis Arbeid al sinds de oprichting van DGP betrokken als partner.

Alex van der Wal
Alex.van.der.wal@degoedepraktijk.nl
06 – 53 82 36 27

Mark werkt met ervaring

Mark Fleuren heeft al heel veel branches en organisaties geholpen om veiliger en gezonder te werken. Mark is een strategische denker die goed de verschillende belangen aan sociale tafels in balans kan helpen brengen. Hij is niet snel tevreden met de eerste de beste oplossing. Voor hem staat de essentie van een werkelijke oplossing centraal. Mark is geduldig en vasthoudend. Met het doel voor ogen van de klant kan hij temporiseren, maar laat niet los. Het is inspirerend om met hem samen te werken en hij verrast zijn opdrachtgevers regelmatig. Dan blijkt hij toch weer resultaten te hebben geboekt waar anderen dat misschien al hadden opgegeven. Als het nodig is kan hij ook een RIE maken zodat hij wél inspireert in de praktijk. Mark heeft een achtergrond aan de universiteit van Wageningen, is hogere veiligheidskundige en de projectleider van talloze arboprojecten op sociale tafels.

Mark is vanuit Dexis Arbeid vanaf het begin van De Goede Praktijk betrokken als partner.

Mark Fleuren
Mark.fleuren@degoedepraktijk.nl
06 – 41 65 88 85

Roel werkt met ervaring

Roel van Dooren is als tekstschrijver en communicatieadviseur gespecialiseerd in de wereld van arbeidsomstandigheden, sociale zekerheid en HR. Als ontwikkelaar van informatieve concepten weet hij als geen ander hoe je inhoudelijke kennis op dit terrein vertaalt naar aantrekkelijke communicatie. Roel is een nuchtere adviseur en bevlogen uitvoerder die de kunst verstaat om bij alles wat hij doet te denken vanuit de eindgebruiker. Hij verwoordt haarscherp uw visie op gezond en veilig werk of duurzame inzetbaarheid, maar werkt met evenveel plezier aan uw arbocatalogus of branche-RI&E. Met laagdrempelige teksten en visuals helpt hij u om uw boodschap effectief over te brengen en daadwerkelijk te laten landen op de werkvloer.

Binnen ons netwerk fungeert Roel als de meest vooruitgeschoven post van Ravestein & Zwart content makers. Dit bureau voor redactie en communicatie opereert al 25 jaar binnen het domein van gezond en veilig werk en maakt sinds dag één deel uit van De Goede Praktijk.

Roel van Doorn
Roel.van.doorn@degoedepraktijk.nl
06 – 27 04 29 43

Huub werkt met ervaring

Huub Pennock is een ervaren organisatieadviseur en trainer. Specialist op het gebied van stress, met als thema’s werkdruk en werkplezier, ongewenst en gewenst gedrag, burn-out en bevlogenheid. Daarnaast is Huub cranio sacraal therapeut, waarbij hij medewerkers met stress-klachten individueel begeleid.
Zijn motto: Zonder verandering zijn advies en training een lege huls. En voor Huub gaan de omslag van werkdruk naar werkplezier en productiviteit hand in hand.

Hij schreef meerdere boeken, waaronder ‘5 sterren aanpak voor gezonde werkdruk’ en ‘op weg naar een veilige bedrijfscultuur met een vertrouwenspersoon’. Hij heeft samen met diverse branches arbocatalogi ontwikkeld over werkdruk en ongewenst gedrag.

Huub is een van de oprichters van De Goede Praktijk. Hij werkt daarnaast zelfstandig vanuit Ergo-balans en Zee van ruimte.

Huub Pennock
Huub.pennock@degoedepraktijk.nl
06 – 52 03 15 14

Aukje werkt met ervaring

Aukje van den Bent is adviseur, trainer en coach en daarbij enthousiast, praktisch en ontwapenend direct. Ze werkt binnen bedrijven en branches aan gezond & veilig werken. Zo ontwikkelde ze ‘voortgezetwerkplezier.nl’ samen met collega’s en in co-creatie met docenten de website en methodiek en geeft ze regelmatig workshops en trainingen over werkplezier, positief leidinggeven, teamontwikkeling en samenwerking.

Ze was bij diverse arbocatalogi betrokken, als projectleider en/of als ontwikkelaar van inhoudelijke thema’s. In de GGZ was ze auteur van de thema’s werkdruk, agressie en ongewenst gedrag. Ook bij gemeenten, de gehandicaptenzorg, de sport, vlees- en vleeswaren, het Rijk, de uitgeverijen en vele andere branches werkte ze aan het ontwikkelen en/of implementeren van de arbocatalogus en andere projecten om gezond & veilig werken te stimuleren.

Aukje is bedrijfskundige en werkte als organisatie-adviseur bij het UMCG en diverse adviesbureaus. Als zelfstandige is ze vanuit Bactic al sinds 2008 verbonden aan De Goede Praktijk. Aukje staat altijd garant voor maatwerk, creativiteit en doelgerichtheid.

Aukje.van.den.bent@degoedepraktijk.nl
06 – 14 91 38 65

Josje werkt met ervaring

Josje Salentijn
Josje.salentijn@degoedepraktijk.nl
06 – 18 33 73 93

Lobke werkt met ervaring

Lobke Mentrop
Lobke.mentrop@degoedepraktijk.nl
06 – 18 51 37 75

Patricia werkt met ervaring

Patricia Desain
Patricia.desain@degoedepraktijk.nl
06 – 30 13 54 23

Patricia werkt met ervaring

Patricia Broos
Patricia.broos@degoedepraktijk.nl
06 – 43 81 93 39

Carin werkt met ervaring

Carin van den Bosch

Carin is Europees geregistreerd ergonoom. Ze is gespecialiseerd in het beoordelen van fysieke belasting en optimaliseren van werkomgevingen en functies. Zo helpt ze werknemers gezond én efficiënt te werken. Carin staat graag zelf op de werkvloer, betrekt werknemers in haar onderzoek en advies en houdt van praktische, werkbare oplossingen. Beter een minder effectieve maatregel die door de werknemers geaccepteerd én gebruikt wordt, dan de beste oplossing die de werknemers niet zien zitten én dus niet of nauwelijks gebruikt wordt.

Carin is betrokken geweest bij een aantal arbocatalogi, als adviseur en als auteur betreffende het onderwerp Fysieke Belasting.

Carin werkt in de Goede Praktijk vanuit haar eigen ergonomisch adviesbureau Evente Ergonomie. Daarnaast geeft is zij docent bij een aantal beroepsopleidingen voor arbodeskundigen (arbeidshygiënisten, hoger veiligheidskundigen, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen). Zij is vanaf 2008 actief bij De Goede Praktijk en met een “pauze” van enkele jaren sinds 2020 weer volop actief.

Carin.van.den.bosch@degoedepraktijk.nl
06 – 46 39 05 13

Esther werkt met ervaring