Arbocatalogi

Een strategisch branche-instrument

Wilt u gezond en veilig werken in uw branche stimuleren? Dan zal de arbocatalogus u helpen. De arbocatalogus is namelijk een gemakkelijke verzamelplek (website) vol arbo oplossingen die écht bij uw branche passen. Werkgevers en werknemers bepalen samen welke normen en oplossingen in de catalogus komen. Een arbocatalogus maken is één, hem actueel houden en regelmatig aanvullen en andere. En hoe zorgt u ervoor dat de oplossingen in de praktijk worden toegepast? Vanuit De Goede Praktijk gaan we deze uitdagingen graag met u aan. U kunt rekenen op onze ervaring.

Ervaring bundelen

Met een arbocatalogus bundelt u ook de ervaring binnen uw branche. U geeft ook duidelijkheid over wat moet en kan. Daarnaast deelt u als werkgevers en werknemers uw Goede Praktijken. Aangevuld met maatregelen en hulpmiddelen die volgens uw leden in de praktijk écht werken. Al deze oplossingen in een catalogus hanteert de arbeidsinspectie als norm bij inspecties. Dat geeft iedereen duidelijkheid. Met een arbocatalogus neemt dus de regeldruk af en leren uw leden van elkaar. Wie wil dit nou niet?

Oplossingen zijn het begin

Het opstellen en onderhouden van een arbocatalogus is een serieuze zaak. Daarom zijn gedegen overleg tussen sociale partners, goed projectmanagement, kennis van zaken, ambitie en doorzettingsvermogen belangrijke voorwaarden voor succes. De Goede Praktijk werkt sinds 2007 met ervaring aan het realiseren en onderhouden de arbocatalogi. Voor meer dan 25 branches schreven of actualiseerden wij een catalogus. We hennis van zaken én organisatietalent, en dat helpt.

Vraagstukken, wilt u:

  • Uw arbocatalogus actualiseren en/of vernieuwen?
  • Checken of uw arbocatalogus nog aan de huidige wetgeving en stand van de wetenschap & techniek voldoet?
  • Een koppeling tussen een branche- RI&E en de arbocatalogus maken?
  • Een nieuw onderwerp toevoegen of een nieuwe catalogus ontwikkelen?
  • Advies met welke update u een positieve toets van ISZW kunt bereiken?
  • Ervoor zorgen dat de catalogus de werkvloer daadwerkelijk bereikt?

We kunnen u bij elk van de vragen ondersteunen.

Opdrachtgevers

Wij werkten o.a. voor de branches van: Onderwijs, Industrie, Zorg, Overheid, Bouw, Voedingsmiddelen industrie, Verzekeraars etc.

We staan voor u klaar

Wilt u ook profijt van onze expertise en ervaring? Zoekt u een expert in een specifiek risico? Zoekt u een all-round projectmanager? In ons netwerk is de juiste ervaring voorhanden. Neem contact met ons op. We zijn benieuwd naar uw vraag.