Arbocatalogi

Op brancheniveau knelpunten op het gebied van gezond, veilig en plezierig werk aanpakken is belangrijker, maar ook uitdagender dan ooit tevoren. Wij krijgen de arbocatalogus van uw branche niet alleen door de NLA-toetsing; we waarborgen vooral ook dat maatregelen optimaal aansluiten bij de praktijk op de werkvloer.

De waarde neemt alleen maar toe

In steeds meer branches beseffen bedrijven en instellingen dat gezamenlijke aandacht voor gezond en veilig werk een sleutelingrediënt is in de slag om schaars talent. De waarde van een arbocatalogus neemt hierdoor alleen maar toe. Zo’n oplossingenboek voor gezond en veilig werken bundelt de in een branche aanwezige kennis en ervaring. Dit voorkomt dat iedereen zelf het wiel moet uitvinden én vergroot de kans op passend maatwerk. En dat bevordert weer dat de branche optimaal invulling geeft aan goed en aantrekkelijk werkgeverschap.

Scherp puzzel- en denkwerk vereist

Tegelijkertijd is een arbocatalogus realiseren en actueel houden voor veel branches een pittige uitdaging. Veel branches worstelen hiermee sinds de Nederlandse Arbeidsinspectie in 2019 verscherpte toetsingsvereisten en een maximale houdbaarheidstermijn van zes jaar introduceerde. Goed inhoud geven aan de doelvoorschriften in de wet vraagt dan ook om scherp puzzel- en denkwerk. Zeker omdat de lat steeds wat hoger komt te liggen: bij toetsing moet de catalogus aansluiten bij de nieuwste inzichten en de laatste stand van de techniek.

Wij maken ook de aansluiting met de werkvloer

Wij weten uit ervaring dat het cruciaal is om hiernaast nog een andere aansluiting te waarborgen. Maatregelen die niet passen bij de praktijk op de werkvloer, schieten immers onherroepelijk hun doel voorbij. Gelukkig weten we ook precies waar deze combinatie van wet en praktijk om vraagt. De Goede Praktijk onderscheidt zich al sinds het ontstaan van de arbocatalogus in 2007 met een op co-creatie gerichte werkwijze. Bij realisatie en onderhoud van catalogi zetten onze inhoudelijke experts actief in op een dialoog met de beoogde eindgebruikers. Door hen bij de ontwikkeling te betrekken, waarborgen we dat maatregelen voldoen aan de eisen van de wet én die van de dagelijkse praktijk.

Interesse?

  • Van Onderwijs tot Industrie, van Zorg tot Bouw, en van Overheid tot Voedingsmiddelenindustrie: wij maakten of actualiseerden de arbocatalogi van meer dan 25 branches. Laat je inspireren door onze goede praktijken!
  • Zelf een goede praktijk realiseren? Vul ons contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden voor ondersteuning door een van onze experts.
  • Bellen kan ook: Mark Fleuren (06 – 41 65 88 85) en Theo-Jan Heesen (06 – 22 60 23 47) staan je graag te woord.

Type uw zoekopdracht in en druk op enter om te zoeken in de website