Compleet vernieuwde arbocatalogus en app tegen stress in de GGZ gelanceerd

Compleet vernieuwde arbocatalogus en app tegen stress in de GGZ gelanceerd

Geplaatst op: 27 mei 2019

Werkgevers en werknemers in de ggz lanceerden op 19 april 2018 ‘Gezond en veilig werken’, de compleet vernieuwde arbocatalogus voor iedereen die werkt in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Tegelijkertijd werd de app ‘Zorg voor minder stress’ gepresenteerd, die medewerkers concrete tips geeft om stress te verminderen en werkplezier te vergroten.

Werken in de ggz is aan verandering onderhevig. Reorganisaties, bezuinigingen, maatschappelijke veranderingen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt leiden ertoe dat taken verschuiven, organisatiestructuren veranderen en de kans toeneemt dat medewerkers met risico’s worden geconfronteerd. De vernieuwde arbocatalogus ggz en de app ‘Zorg voor minder stress’ sluiten naadloos aan bij die ontwikkelingen in de branche. Bestuursvoorzitter Elise Merlijn en vicevoorzitter Rob Jaspers van O&O-fonds GGZ lanceerden de twee platforms tijdens de jaarlijkse landelijke P&O-/OR-dag.

Gezond en veilig werken in de ggz
Arbo is niet langer een onderwerp dat alleen aan de arboprofessional of P&O’er is voorbehouden. De komst van ergocoaches, aandachtsfunctionarissen en maatschappelijke trends zorgen ervoor dat medewerkers steeds vaker zelf met gezond en veilig werken bezig zijn. Onder die noemer is op www.gezondenveiligwerken.nl alle geactualiseerde informatie uit de arbocatalogus voor de ggz beschikbaar. Door een indeling in de categorieën ‘medewerker’, ‘team’ en ‘organisatie’ kan iedereen vanuit zijn eigen rol passende informatie vinden over acht actuele (arbo)thema’s.

Werkplezier vergroten met een app
Medewerkers krijgen met de app ‘Zorg voor minder stress’ een handige tool in handen waarmee ze overal concrete tips kunnen raadplegen om psychosociale arbeidsbelasting te verminderen en het werkplezier te vergroten. De app geeft handvatten om zelf stress te reduceren, werkdruk terug te brengen, succesvol om te gaan met agressief gedrag van cliënten en ongewenst gedrag van collega’s of leidinggevenden aan te pakken. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Trots op onze bijdrage
De Goede Praktijk ontwikkelde de inhoud van de arbocatalogus én van de app in opdracht van het O&O-fonds GGZ en in samenwerking met medewerkers en arboprofessionals uit diverse ggz-organisaties. We zijn trots op onze bijdrage én het resultaat.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Neem een kijkje op www.gezondenveiligwerken.nl

Type uw zoekopdracht in en druk op enter om te zoeken in de website