De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

Benut ook bij Coronapreventie uw branche RI&E en arbocatalogus

Datum plaatsing: 3-6-2020
De Goede Praktijk: hoe wordt het nieuwe normaal ook ťcht normaal?
Door: Theo Jan Heezen
Coronavirus
Handige tips voor wat u in uw sector kunt doen

De Corona pandemie werkt door in alle aspecten van organisaties. Er zijn veel branches die afspraken hebben vastgelegd in protocollen met de Rijksoverheid. Sommige branches zijn hun aanpak nog verder aan het ontwikkelen en zoeken naar manieren om de richtlijnen en adviezen te verankeren. Als u zich richt op veilig en gezond werken dan zijn er twee concrete instrumenten die u ter beschikking staan: de branche RI&E en de Arbocatalogus.

Branche-RI&E
Aanvullen van de branche RI&E met een Corona module gaat snel. Wij hebben een ‘one size fits all’ module gemaakt die eenvoudig op maat van uw sector is te maken. Aanmelding bij Steunpunt RI&E voor de vrijstelling gaat ook soepel. Klik hier voor onze suggesties voor vragen om op te nemen in uw branche RI&E

Arbocatalogus
Aanvullen van de Arbocatalogus met een Corona protocol is ook een optie. De Inspectie SZW heeft een versnelde beoordelingsprocedure ingericht. Stel vast of dit een meerwaarde oplevert voordat u een Corona protocol opstelt. Klik hier voor een toelichting op het benutten van de arbocatalogus voor Corona preventie.

Wilt u advies en hulp bij de aanpassing van branche RI&E of uw arbocatalogus neem dan contact op met één van onze specialisten. Theo Jan Heezen, Mark Fleuren of Josje Salentijn.