De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

Workshop Nanowijzer in een halve dag voor ziekenhuizen en UMC`s

Datum plaatsing: 31-10-2013

Nanodeeltjes zijn minuscuul klein. Een miljoenste millimeter. Maar ze zijn groot in technische mogelijkheden. En hoe groot de risico’s voor de gezondheid zijn, weten we steeds beter. Daarom is voorzichtigheid geboden. Nanodeeltjes zitten al in veel producten en medicijnen. Goede kans dus dat in het gemiddelde ziekenhuis dagelijks met nano wordt gewerkt. Misschien zonder dat te weten. Tijd om de ziekenhuizen en UMC’s nanowijzer te maken!

Deze workshop is bestemd voor bestuurders, leidinggevenden, arbocoördinatoren, medewerkers en de medezeggenschapsorganen (inclusief vgwm-commissies) van ziekenhuizen en Universitair Medische Centra.

“Ik wil er niet over 10 jaar achter komen dat 't schadelijk is”
 
VRAAG
De workshop Nanowijzer gaat in op vragen zoals: Waar zit nano in? Zijn er risico’s in de medicijnen, technologie of toepassingen?
 
VOORKOM
De Workshop Nanowijzer informeert over het voorkomen van blootstelling aan nanomaterialen. We analyseren de plaatsen in het ziekenhuis waar nano voorkomt. Hierbij volgen we het nanostappenplan. En we beoordelen of de RI&E ‘nano-proof’ is.
 
BESCHERM
Pas als voorkomen van blootstelling niet mogelijk is, zijn persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk. We gaan in op de ‘leveranciersbrief’ die kan helpen om de juiste informatie over nanoproducten en materialen te krijgen.
 
Hulpmiddelen om Nano’proof’ te worden
  • Nanostappenplan
  • Leveranciersbrief
  • Voorbeeld tekst vraagstelling in de RI&E
  • Ziekenhuisnanoplattegrond
EXTRA: De eerste 5 trainingsgroepen krijgen gratis het nanomagazine.

Zien:

Meer informatie
De Goede Praktijk heeft nanospecialisten in huis. Wilt u Nanowijzer worden, dan komen we graag met u in gesprek!