De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

Impuls voor implementatie arbocatalogus VVT

Datum plaatsing: 29-4-2013
Brancheorganisatie A+O VVT heeft De Goede Praktijk ingeschakeld voor ondersteuning bij de implementatie van de arbocatalogus verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). Een mix van implementatie- en promotieactiviteiten, waaronder zes praktische workshops, helpt eindgebruikers om de catalogus optimaal te benutten en er inspiratie uit op te doen. Een aanpak die zeker ook interessant is voor andere branches.
De zes workshops vinden dit voorjaar plaats en zijn gericht op preventiemedewerkers, arbocoördinatoren, HR-professionals, leidinggevenden en OR-leden. Centraal staat steeds hoe de arbocatalogus deze doelgroepen kan helpen om werk te maken van gezond en veilig werken.
 
Aanbod op maat
Omdat aanwezige basiskennis en informatiebehoeften logischerwijs uiteenlopen, is er voor de diverse groepen een aanbod op maat:
  • Eén workshop maakt beginnende eindgebruikers wegwijs in de catalogus.
  • Een andere biedt gevorderden nadere focus op werken aan duurzame inzetbaarheid.
  • OR-leden kunnen een workshop volgen die hen leert om met de catalogus te werken.
  • Specifiek voor arbofunctionarissen, P&O’ers en leidinggevenden is er een workshop vol inspirerende werkvormen en praktijkvoorbeelden.
 
Interessant voor andere branches
Deze maatwerkaanpak met een aanbod op het gebied van wegwijs maken, praktische werkvormen en ervaringsuitwisseling maakt het verschil, aldus cursusleiders Joanne Kloosterboer en Aukje van den Bent. ‘Die zorgt ervoor dat er écht iets van de grond komt. Deze aanpak biedt zeker ook andere branches kansen om tegenover hun leden toegevoegde waarde te bieden.’
 
Zien:
 
Meer informatie
Joanne Kloosterboer (DEXIS Arbeid)
Aukje van den Bent (Ergo-Balans)