De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

DGP helpt verzekeraars bij Het Nieuwe Werken

Datum plaatsing: 21-11-2012
Het Nieuwe Werken biedt grote voordelen, maar aan deze flexibele manier van werken zijn ook gezondheidsrisico’s verbonden. De Goede Praktijk zorgde ervoor dat de arbocatalogus verzekeraars bedrijven in de sector helpt om de risico’s te beperken en de kansen te grijpen.
Bij Het Nieuwe Werken (HNW) kiest de werknemer, binnen de kaders van de organisatie, zelf waar en wanneer hij werkt. Dit maakt een betere combinatie van werk en privé mogelijk. Ook kunnen werknemers zorgen voor optimale concentratie bij zichzelf én collega’s, door bepaalde werktaken op specifieke locaties uit te voeren. Maar omdat werk en privé sneller in elkaar overlopen, kan het gevoel ontstaan continu aan het werk te zijn. Ook goede inrichting van werkplekken vormt een uitdaging. En niet iedereen kan altijd overweg met eigen verantwoordelijkheid en beschikbare regelmogelijkheden.
 
Kansen grijpen
De arbocatalogus verzekeraars bevat nu een specifiek onderdeel dat werkgevers en werknemers helpt om deze en andere knelpunten op te lossen en kansen te grijpen. De Goede Praktijk bundelde allereerst praktische tips voor de inrichting van werkplekken. Hierbij is aandacht voor zowel flexplekken op kantoor als een gezonde werkplek bij de werknemer thuis. Daarnaast verzamelde DGP tips en adviezen voor een goede omgang met Het Nieuwe Werken door mens en organisatie. Hier ligt de focus op zaken als een verantwoorde invoering, competentiemanagement en leidinggeven.
 
Zien:
 
Meer informatie:
Huub Pennock (Ergo-Balans)