De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

Arbocatalogus drogisterijen focust op de werkvloer

Datum plaatsing: 2-7-2012
Opdrachtgever VDB/CDB en De Goede Praktijk hebben van de spiksplinternieuwe online arbocatalogus drogisterijen samen een mooi staaltje laagdrempeligheid gemaakt. De oplossingen zijn direct bruikbaar voor het personeel op de werkvloer, dat in de presentatie dan ook nadrukkelijk wordt aangesproken.
De catalogus is in één keer goedgekeurd door de Inspectie SZW, een mooi bewijs dat laagdrempeligheid en inhoudelijke kwaliteit prima kunnen samengaan. Praktische tips voor werknemers staan gebroederlijk naast adviezen voor leidinggevenden en eigenaren. Hierbij heeft DGP op verzoek van VDB/CDB  veel aandacht besteed aan herkenbaarheid van de thematiek voor de man of vrouw op de winkelvloer. Zo begint vrijwel iedere pagina van de online catalogus met een uitspraak van iemand die dagelijks op die vloer te vinden is.
 
Werkplezier
Inhoudelijk focust de catalogus op ongewenst gedrag en sociale (on)veiligheid (‘je veilig voelen’) en werkdruk/werkplezier (‘met plezier werken’). Het eerste thema bevat onder meer praktische oplossingen voor ongewenst gedrag van klanten, diefstal en criminaliteit. Bij het onderwerp werkdruk is een prominente plek ingeruimd voor verhoging van het werkplezier door toevoeging van meer energiegevers aan het werk. De opstellers hebben onder meer input verzameld door een aantal drogisterijen te bezoeken. DGP zorgde ook voor de digitalisering van de catalogus.
 
Zien:
 
Meer informatie:
Josje Salentijn (Salentijn Consult)
Huub Pennock (Ergo-balans)
Walter van Wijk (Humatix)