De goede Praktijk - Uw loket voor een arbocatalogus die werkt!
Home       Wie zijn we?       Goede praktijken       Contact

Slimme aanpak gewenst gedrag verpleging en thuiszorg

Datum plaatsing: 22-6-2011
Soms zijn er zoveel middelen beschikbaar om een risico in het werk aan te pakken, dat gebruikers door de bomen het bos niet meer zien. DGP hielp de verpleeg- en thuiszorgsector (VVT) oplossingen voor (on)gewenst gedrag slim te ontsluiten.

Medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) krijgen helaas met enige regelmaat te maken met ongewenst gedrag. Gelukkig is hier de afgelopen jaren zowel zorg- als overheidsbreed veel aandacht voor. Mede daarom is er veel materiaal beschikbaar om beleid in organisaties vorm te geven. De keerzijde van die overvloed is dat gebruikers gemakkelijk verdwalen in alle mogelijkheden: ze zien door de bomen het bos niet meer.

 
Gebruikers aan zet
De op de eindgebruiker gerichte aanpak van De Goede Praktijk bleek het aangewezen middel om dit probleem effectief op te lossen. Na een grondige inventarisatie van het beschikbare materiaal selecteerden we in een middagworkshop, samen met gebruikers uit de sector, de middelen die praktisch en bruikbaar genoeg zijn voor opname in de arbocatalogus. Ook kwamen we tot een bruikbare ‘paraplu’: een slimme ordening van de middelen en oplossingen die gebruikers helpt om de meest geschikte bomen in het bos te vinden. Het hiervoor opgestelde praktische document is inmiddels in de arbocatalogus opgenomen.
 
Zien:
Bekijk het nieuwe onderdeel in de arbocatalogus VVT.
 
Noteren:
23 juni 2011, presentatie nieuw onderdeel arbocatalogus tijdens congres voor gebruikers VVT-branche
 
Meer informatie:
Joanne Kloosterboer (DEXIS Arbeid) / Aukje van den Bent (Ergo-Balans)